Haluatko löytää edullisen ja sopivan kulutusluoton nopeasti? Yhdistelylainat.com tarjoaa helpon ja tehokkaan tavan vertailla kulutusluottoja Suomessa. Sivustoltamme löydät kaikki parhaat kulutusluotot, joiden vertailu onnistuu vaivattomasti. Vertaile lainoja jopa 60 000 euroon asti ja löydä juuri sinun tarpeisiisi sopiva vaihtoehto.

Vertaa kulutusluottoja

Määrä:
Laina-aika:
Show more results

Miksi vertailla kulutusluottoja?

Eri lainantarjoajien kulutusluotot eroavat toisistaan monilta osin. Vaikka luotot voivat näyttää samankaltaisilta, niiden ehdot ja korkoprosentit vaihtelevat. Tämän vuoksi on tärkeää etsiä sinulle sopivin kulutusluotto huolellisesti vertailemalla. Yhdistelylainat.com:n avulla tämä onnistuu kätevästi ja nopeasti.

Kulutusluottojen vertailu onnistuu helposti ja nopeasti meidän sivustollamme, ja mikä parasta, se on täysin ilmaista. Sinun ei tarvitse syöttää henkilökohtaisia tietojasi, vaan voit suoraan valita sopivan luottosumman ja vertailla eri vaihtoehtoja.

Lainojen yhdistäminen kulutusluotolla

Kulutusluotto on erinomainen tapa yhdistää useita pieniä lainoja yhdeksi kokonaisuudeksi. Voit käyttää kulutusluottoa vanhojen lainojen, kuten pikavippien, osamaksujen tai luottokorttivelkojen yhdistämiseen. Tämä helpottaa talouden hallintaa ja voi tarjota edullisemmat ehdot ja pienemmät kuukausierät.

Kulutusluottojen vertailu yhdistelylainat.com:ssa tarjoaa sinulle mahdollisuuden löytää edullisin ja sopivin laina omiin tarpeisiisi. Vertailun avulla voit säästää merkittävästi korkokustannuksissa ja muissa lainanhoitokuluissa. Muista kuitenkin, että kulutusluoton ottaminen on aina vastuullinen päätös, ja laina tulee mitoittaa omien maksukykyjen mukaan. Yhdistelylainat.com on luotettava ja helppo tapa löytää parhaat kulutusluotot. Tutustu ja vertaa vaihtoehtoja jo tänään!

Kulutusluottoja koskevat kysymykset ja vastaukset

Mitä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jonka voit ottaa erilaisiin henkilökohtaisiin menoihisi. Tämä tarkoittaa, että lainan saamiseksi ei tarvitse asettaa vakuuksia, kuten kiinteistöä tai muita arvoesineitä. Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä muut rahoituslaitokset, ja ne soveltuvat monenlaisiin tarpeisiin, kuten kodin remontointiin, suurempien hankintojen, kuten auton tai huonekalujen ostoon, tai vaikkapa lomamatkaan.

Kulutusluotot ovat tyypillisesti suuruudeltaan muutamasta sadasta eurosta jopa 60 000 euroon, ja niiden takaisinmaksuaika vaihtelee yleensä muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Kulutusluoton korko ja muut ehdot, kuten takaisinmaksuaika ja kuukausittainen lyhennys, määritellään lainasopimuksessa.

Kulutusluotot ovat joustava rahoitusmuoto, mutta niiden ottamista tulee harkita huolellisesti. On tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ja valita laina, jonka ehdot sopivat parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Yhdistelylainat.com tarjoaa tehokkaan työkalun kulutusluottojen vertailuun, auttaen sinua löytämään parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Paljonko on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko vaihtelee suuresti riippuen lainanantajasta, lainan määrästä, laina-ajasta sekä hakijan taloudellisesta tilanteesta, kuten tuloista ja luottokelpoisuudesta. Suomessa kulutusluottojen korot voivat vaihdella muutamasta prosentista jopa yli kymmeneen prosenttiin.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että kulutusluoton todellinen vuosikorko sisältää paitsi nimelliskoron, myös kaikki muut lainaan liittyvät kulut, kuten tilinhoito- ja avausmaksut. Todellinen vuosikorko antaa tarkemman kuvan lainan kokonaiskustannuksista.

Vuoden 2023 alussa Suomessa säädettiin korkokatto, jonka mukaan kulutusluottojen korko ei saa ylittää 20 prosenttia. Tämä korkokatto on tarkoitettu suojaamaan kuluttajia kohtuuttoman korkeilta koroilta.

Lainan korko määräytyy aina yksilöllisesti, joten tarkan koron saat selville vain lainatarjouksia vertailemalla. Yhdistelylainat.com-sivuston kautta voit helposti vertailla eri lainanantajien tarjoamia kulutusluottoja ja niiden korkoja, jotta löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Onko Joustoluotto kulutusluotto?

Kyllä, joustoluotto on eräänlainen kulutusluotto. Se on joustava lainamuoto, joka tarjoaa lainanhakijalle mahdollisuuden nostaa luottoa tarpeen mukaan aina luottorajaan asti. Joustoluoton ominaisuudet tekevät siitä hieman erilaisen verrattuna perinteiseen kulutusluottoon:

 1. Luoton Joustavuus: Joustoluotto antaa mahdollisuuden nostaa luottoa tarpeen mukaan. Sinulla on siis tietty luottoraja, jonka puitteissa voit nostaa ja maksaa takaisin rahaa joustavasti.
 2. Takaisinmaksu: Joustoluoton takaisinmaksu on yleensä joustavaa. Voit maksaa lainaa takaisin omaan tahtiisi, kunhan maksat vähintään sovitun kuukausittaisen minimilyhennyksen.
 3. Korko: Joustoluotossa korkoa maksetaan yleensä vain nostetusta summasta, ei koko luottorajasta. Tämä tekee joustoluotosta kustannustehokkaan, jos tarvitset lainaa vain pieniin tai satunnaisiin menoihin.
 4. Käyttötarkoitus: Joustoluottoa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten äkillisiin menoihin, matkustamiseen tai kodin remonttiin. Se tarjoaa taloudellista joustoa ja varmuutta, kun tiedät, että sinulla on pääsy rahoitukseen tarvittaessa.

Joustoluotto on siis kulutusluoton muoto, mutta sen joustavat ehdot tekevät siitä sopivan vaihtoehdon erilaisiin rahoitustarpeisiin. Kuten kaikkien lainojen kanssa, on tärkeää huolellisesti vertailla eri joustoluottojen ehtoja ja varmistaa, että laina sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Voiko kulutusluoton vähentää verotuksessa?

Yleisesti ottaen kulutusluoton korot eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa Suomessa. Verotuksessa vähennyskelpoisia ovat tyypillisesti sellaiset korot, jotka liittyvät tulonhankkimiseen tai asunnon hankintaan ja peruskorjaukseen. Tällaisia ovat esimerkiksi:

 1. Asuntolainan Korot: Asunnon hankintaan tai peruskorjaukseen otetun lainan korot ovat vähennyskelpoisia omassa verotuksessa.
 2. Sijoituslainan Korot: Jos olet ottanut lainan sijoitustoimintaa varten, nämä korot ovat yleensä vähennyskelpoisia, koska ne liittyvät tulonhankkimiseen.

Kulutusluotto taas otetaan yleensä henkilökohtaiseen käyttöön, kuten kulutustavaroiden hankintaan, matkustamiseen tai muihin vastaaviin menoihin. Tällaiset menot eivät liity tulonhankintaan, joten niiden korot eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa.

On kuitenkin joitakin poikkeustilanteita, joissa kulutusluoton korot saattavat olla vähennyskelpoisia. Esimerkiksi, jos kulutusluotto on otettu selkeästi tulonhankkimistarkoitukseen, kuten yritystoimintaan liittyviin menoihin, korot voivat tietyissä tapauksissa olla vähennyskelpoisia. Tällaisissa tilanteissa on suositeltavaa konsultoida veroneuvojaa tai ottaa yhteyttä Verohallintoon saadakseen tarkempaa tietoa.

Voiko kulutusluoton maksaa kerralla pois?

Kyllä, useimmissa tapauksissa voit maksaa kulutusluoton kerralla pois ennen sovittua laina-aikaa. Tämä on mahdollista, mutta on tärkeää huomioida seuraavat seikat:

 1. Lainasopimuksen Ehdot: Tarkista ensin kulutusluottosi sopimusehdoista, miten ennenaikainen takaisinmaksu käsitellään. Joissakin tapauksissa saattaa olla sovittu ennenaikaisesta takaisinmaksusta tai siihen liittyvistä mahdollisista lisäkuluista.
 2. Mahdolliset Lisäkulut: Vaikka useimmat lainanantajat sallivat kulutusluoton ennenaikaisen takaisinmaksun ilman lisäkuluja, jotkut saattavat veloittaa siitä lisämaksun. Tämä riippuu lainantarjoajan käytännöistä ja lainasi ehdoista.
 3. Korkosäästöt: Ennenaikainen takaisinmaksu voi säästää sinulta korkokuluissa, koska et maksa korkoa lainan alkuperäisen keston loppuajalle.
 4. Yhteydenotto Lainanantajaan: Ennen kulutusluoton ennenaikaista takaisinmaksua on suositeltavaa ottaa yhteyttä lainanantajaan. Näin saat tarkat ohjeet maksuprosessista ja varmistat, ettei ylimääräisiä kuluja synny.
 5. Maksusuunnitelman Tarkistaminen: Varmista, että maksat koko jäljellä olevan summan, jotta laina katsotaan kokonaan maksetuksi.

Kulutusluoton ennenaikainen takaisinmaksu on yleensä hyvä taloudellinen päätös, jos sinulla on siihen mahdollisuus, sillä se vähentää kokonaiskorkokustannuksiasi ja auttaa sinua pääsemään eroon veloista nopeammin.

Voiko kulutusluoton korko nousta?

Kulutusluoton korko voi nousta tietyissä tilanteissa, mutta se riippuu lainasi ehdoista ja siitä, millainen korko lainaasi sovelletaan. On tärkeää ymmärtää erilaiset korot ja niiden mahdolliset muutokset:

 1. Kiinteä Korko: Jos kulutusluotossasi on kiinteä korko, se pysyy samana koko laina-ajan. Tällöin korko ei muutu laina-ajan kuluessa.
 2. Viitekorkoon Sidottu Korko: Jos kulutusluoton korko on sidottu viitekorkoon, kuten Euriboriin, korko voi muuttua viitekoron mukaisesti. Tällöin korko voi sekä nousta että laskea riippuen viitekoron kehityksestä.
 3. Muuttuva Korko: Jos lainassasi on muuttuva korko, lainanantaja voi tarkistaa ja muuttaa korkoa tietyin väliajoin. Tämän tyyppiset korot voivat nousta tai laskea markkinatilanteen tai lainanantajan harkinnan mukaan.
 4. Korkolattia ja Korkokatto: Joissakin lainoissa voi olla sovittu korkolattia tai korkokatto, jotka rajoittavat kuinka alas tai ylös korko voi muuttua.
 5. Markkinatilanne: Yleiset taloudelliset olosuhteet ja markkinakorot voivat vaikuttaa lainasi korkoon, erityisesti jos se on sidottu viitekorkoon.

Jos olet epävarma siitä, kuinka lainasi korko voi muuttua, tarkista lainasi ehdot tai ota yhteyttä lainanantajaan. On hyvä olla tietoinen mahdollisista korkomuutoksista, jotta voit suunnitella taloutesi niiden mukaisesti

Kuka saa kulutusluottoa?

Kulutusluoton saamisen edellytykset voivat vaihdella lainanantajasta riippuen, mutta tyypillisesti on olemassa joitakin yleisiä kriteerejä, joita sovelletaan. Nämä kriteerit määrittelevät, kuka on oikeutettu saamaan kulutusluottoa:

 1. Ikä: Lainanhakijan on yleensä oltava vähintään 18-vuotias, mutta jotkut lainanantajat saattavat asettaa korkeamman alaikärajan, esimerkiksi 20 tai 23 vuotta.
 2. Luottokelpoisuus: Lainanhakijalla on oltava hyvät luottotiedot. Maksuhäiriömerkinnät voivat estää kulutusluoton saamisen.
 3. Säännölliset Tulot: Hakijalla on usein oltava säännölliset tulot, jotta lainanantaja voi arvioida takaisinmaksukyvyn. Tuloiksi voidaan laskea palkkatulot, eläketulot tai muut pysyvät tulot.
 4. Vakituinen Asuinpaikka Suomessa: Monet lainanantajat vaativat, että hakijalla on vakituinen osoite Suomessa ja että hakija on asunut maassa tietyn aikaa.
 5. Suomalainen Pankkitili ja Verkkopankkitunnukset: Lainanhakijalla on oltava suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset.
 6. Henkilöllisyystodistus: Hakijan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä kelpoisen henkilöllisyystodistuksen, kuten passin tai henkilökortin avulla.
 7. Kyky Maksaa Laina Takaisin: Lainanantajat arvioivat hakijan taloudellisen tilanteen varmistaakseen, että hänellä on varaa maksaa laina takaisin.

Jotkut lainanantajat voivat asettaa lisäehtoja tai poiketa näistä yleisistä kriteereistä. On tärkeää lukea ja ymmärtää lainaehdot huolellisesti ennen lainahakemuksen jättämistä. Jos olet epävarma kelpoisuudestasi tai lainaehdoista, on suositeltavaa ottaa yhteyttä suoraan lainanantajaan saadaksesi tarkempaa tietoa.

Mitä eroa on Joustoluotolla ja Kulutusluotolla?

Joustoluotto ja kulutusluotto ovat molemmat suosittuja lainavaihtoehtoja, mutta niillä on joitakin keskeisiä eroja:

 1. Luoton Joustavuus:
  • Joustoluotto: Kuten nimestä voi päätellä, joustoluotto on joustava lainamuoto. Se toimii luottorajan puitteissa, jonka sisällä voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan. Vain nostetusta summasta peritään korkoa. Voit maksaa luoton takaisin ja nostaa sitä uudelleen luottorajan puitteissa.
  • Kulutusluotto: Kulutusluotto on yleensä kertaluonteinen laina, jonka summa, takaisinmaksuaika ja korot sovitaan etukäteen. Koko lainasumma maksetaan hakijan tilille kerralla, ja se maksetaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.
 2. Korko ja Maksut:
  • Joustoluotto: Korkoa peritään vain nostetusta summasta, ei koko luottorajasta. Tämä voi tehdä joustoluotosta kustannustehokkaan, jos tarvitset rahaa vain satunnaisesti.
  • Kulutusluotto: Korot ja muut mahdolliset kulut sovitaan etukäteen, ja ne kohdistuvat koko lainasummalle heti lainan nostohetkestä.
 3. Takaisinmaksu:
  • Joustoluotto: Takaisinmaksu on yleensä joustavaa. Voit maksaa lainaa takaisin omaan tahtiisi, kunhan suoritat vähintään sovitun kuukausittaisen minimilyhennyksen.
  • Kulutusluotto: Takaisinmaksuaikataulu on kiinteä, ja lyhennykset ovat yleensä samansuuruisia koko laina-ajan.
 4. Käyttötarkoitus:
  • Joustoluotto: Sopii hyvin joustavaan rahoitustarpeeseen, kuten yllättäviin menoihin tai tilanteisiin, joissa rahantarve vaihtelee.
  • Kulutusluotto: Sopii parhaiten yksittäisiin, suurempiin hankintoihin, joiden kustannukset ovat tiedossa etukäteen.

Valinta joustoluoton ja kulutusluoton välillä riippuu rahoitustarpeestasi ja siitä, kuinka joustavasti haluat lainaasi hallinnoida. On tärkeää harkita omia taloudellisia tarpeita ja valita lainatuote, joka sopii parhaiten henkilökohtaiseen tilanteeseesi.

Mihin tarkoitukseen kulutusluotto on?

Kulutusluotto on monipuolinen lainatuote, joka soveltuu monenlaisiin henkilökohtaisiin rahoitustarpeisiin. Tässä joitakin yleisimpiä käyttötarkoituksia kulutusluotolle:

 1. Kodin Remontti ja Sisustus: Kulutusluottoa voidaan käyttää kodin remontointiin, kuten keittiön uusimiseen, kylpyhuoneremonttiin tai uuden huonekalun hankintaan.
 2. Ajoneuvon Hankinta: Auton, moottoripyörän tai muun kulkuvälineen ostaminen on yleinen syy ottaa kulutusluottoa.
 3. Koulutus ja Opiskelu: Kulutusluottoa voidaan käyttää kattamaan opiskeluun liittyviä kustannuksia, kuten lukukausimaksuja tai opiskelutarvikkeiden hankintaa.
 4. Lomamatkat ja Matkustaminen: Monet ottavat kulutusluottoa rahoittaakseen lomamatkoja tai suurempia reissuja.
 5. Yllättävät Menot: Äkilliset taloudelliset tarpeet, kuten odottamattomat lääkärilaskut tai muut kiireelliset menot, ovat yleinen syy hakea kulutusluottoa.
 6. Suuremmat Henkilökohtaiset Hankinnat: Tämä voi sisältää esimerkiksi elektroniikan, kuten tietokoneen tai viihde-elektroniikan hankintaa.
 7. Lainojen Yhdistäminen: Kulutusluottoa voidaan käyttää myös muiden pienempien lainojen, kuten luottokorttivelkojen tai pikavippien yhdistämiseen yhdeksi lainaksi, mikä voi helpottaa talouden hallintaa.

Kulutusluotto on joustava lainamuoto, joka antaa lainanhakijalle vapauden käyttää lainan mihin tahansa henkilökohtaiseen menoon. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kulutusluoton ottaminen on taloudellinen sitoumus, ja lainan ottamista ja käyttötarkoitusta kannattaa harkita huolellisesti oman taloudellisen tilanteen mukaan.